Særarrangementer

Manifesto - Særarrangement

Plakat for filmen Manifesto - Særarrangement

Mandag d. 27.11.2017

Om nyere tids evigt foranderlige kunstneriske strømninger.
Cate Blanchett giver i 13 roller manifesterne nyt liv.
Storslået, rørende, absurd og komisk. Pol 5*.
Foredrag. : Manifesterne og Kunstens ismer i nyere tid.
Mikkel Bolt kunsthistoriker, lektor i moderne kultur på KU
En kapacitet på området - omfattende forfatterskab.

Mandag 27/11 kl. 19.00. Pris 120 kr. inkl. 1 glas.
Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.
Hvis du køber Bif Menu ( se alt om Bif Menu på hjemmesiden ), sammen med billetten, til forestillingen, serveres denne før arrangementet.

’Manifesto’ er bygget op omkring 50 historiske manifester fra det 19. og 20. århundrede. Med startpunkt i Karl Marx og Friedrich Engels Det kommunistiske manifest fra 1848 følger filmen den kulturhistoriske udvikling gennem dens evigt foranderlige kunstneriske strømninger og kommer forbi alt fra futurismen over dadaismen og surrealismen til situationismen før den kulminerer med Lars von Trier og Thomas Vinterbergs Dogmemanifest fra 1995.

Manifesterne udgør næsten al dialog i ’Manifesto’ og reciteres af den dobbelte Oscar-vinder Cate Blanchett, der spiller 13 forskellige roller i filmen og indgår i et symbiotisk forhold med teksterne. De betydningsfulde tekster bliver herved taget ud af deres oprindelige kontekst og gives nyt liv og nye medbetydninger i Julian Rosefeldts univers, hvor både det storslåede, det rørende, det absurde og det komiske ved vores fælles historie træder frem og vi opfordres til at sætte spørgsmålstegn ved samtiden.

’Manifesto’ er inspireret af den stærke tradition for kunstneriske manifester, der har præget den moderne vestlige kulturhistorie og været med til at forme det nutidige perspektiv på både kunst, kultur og samfund. Filmen fungerer derfor på en gang som en hyldest til manifesternes historie og deres litterære skønhed og som en påmindelse om deres tidløshed og eviggyldige utopiske idealer for fremtiden. Manifesterne er i sagens natur meget forskellige fra hinanden og ofte direkte modstridende i deres værdier og idealer, men deler alligevel ifølge instruktør Julian Rosefeldt visionen om en bedre fremtid.Og netop utopien indeholdt i de historiske tekster er i høj grad det som har formet både filmen ’Manifesto’ og den kunstudstilling af samme navn som filmen bygger på.
Aftenens foredragsholder Mikkel Bolt har et omfattende forfatterskab og forskning indenfor emnet. Se mere om Mikkel Bolt på kunstogkulturvidenskab.ku.dk
Se anmeldelse af filmen på Cinemazone - 5*

Trailer se www.imdb.com

Længde: 1:35
Censur:

Mumitroldenes vinter - Særarrangement

Plakat for filmen Mumitroldenes vinter - Særarrangement

Søndag d. 10.12.2017

Lejre bibliotek og Arkiv og Hvalsø Bio:
Julearrangement for familier
Mumitroldenes Vinter – film om jul.
Trine Lindhardt-Roux fortæller julehistorier
Lån julebøger med hjem.
Søndag 10/12 kl. 10.00 - Pris 70 kr.

Vinteren er på vej, og mumitroldene gør klar til at gå i den sædvanlige lange vinterhi. Men i år gider Mumi ikke sove vinteren væk. Han er nemlig blevet nysgerrig efter at se, hvad der egentlig sker med Mumidalen, når vinteren kommer. Allermest er han dog spændt på at møde den mystiske gæst Julen, som – i bogstaveligste forstand – snart banker på det lille mumihus.
I ”Mumitroldenes vinter” sniger hyggen og julestemningen sig ind i den velkendte Mumidal. Filmen, som er baseret på forfatter Tove Janssons oprindelige Mumi-bøger, fortæller en finurlig historie om venskab og det første eventyrlige møde med sne, frost og julemagi.
Kilde: Angel Film

Censur: