Særarrangementer

Værk uden skaber – Særarrangement

Plakat for filmen Værk uden skaber – Særarrangement

Mandag d. 26.08.2019

Storfilmen ”Værk uden skaber”

En rejse fra Nazi-Tyskland til kunstens og Tysklands efterkrigshistorie.
• Et gribende og rørende familiedrama –
• Udforsker kunstens inderste væsen
• Inspireret af den tyske billedkunstner Gerhard Richters liv.
En af vor tids største kunstnere.


Af instruktøren bag ”De Andres Liv”
Billedkunstner Henrik Høyer sætter scenen og fortæller om Gerhard Richter.
”En storslået fortælling om kunst, kærlighed og politik” Variety
Filmselskabet på DR K 6 *, Politiken 5 hjerter, Filmmagasinet Ekko 5 *
Samlet varighed inkl. pause 4 timer.
Mandag 26. august kl. 18:30. Pris 160 kr. inkl. 1 glas vin.Med udgangspunkt i virkelige begivenheder og et dramatisk spænd over tre årtier af nyere tysk historie, beretter “Værk uden skaber” (Org. “Werk ohne Autor”, Eng: “Never Look Away”) historien om den unge østtyske kunststuderende, Kurt (Tom Schilling), der efter 2. verdenskrig forelsker sig i sin medstuderende, Ellie (Paula Beer), og hun i ham. Ellies far, den berømte og magtfulde gynækolog, professor Seeband (Sebastian Koch), er dog på ingen måde begejstret for sin datters valg af kæreste og sværger at ødelægge deres forhold, inden det bliver for sent. Men hvad ingen af dem ved, er, at Kurts liv er allerede ubrydeligt forbundet med Seebergs fortid og de uhyrlige forbrydelser han begik årtier tidligere, som han siden omhyggeligt skjult bag et glemslens røgslør for alle, selv hans allernærmeste familie...
Filmen, der er skrevet og instrueret af Florian Henckel von Donnersmarck (”De andres liv”) og filmet af Caleb Deschanel, var nomineret til to Oscars i 2019, for hhv. bedste ikke engelsksprogede film og bedste filmfotograf.
Kilde: UIP

Længde: 3:03
Instruktør: Florian Henckel von Donnersmarck
Skuespillere: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer
Censur: Tilladt for børn over 15 år

The Square - Særarrangement

Plakat for filmen The Square - Særarrangement

Torsdag d. 26.09.2019

Ruben Östlunds Mesterværk ”The Square” i et kunstnerisk lys.
Kunstformidler og kunstner Sam Jedig, Stalke Galleri i Kr. Sonnerup:
• fokus på filmens mange kunstneriske elementer ud fra et kunstsyn
• referencer til tendenser i moderne dansk og international kunst brugt som provokation.
Efter filmen er der spørgsmål og debat.
Torsdag den 26. september kl. 19.00. Pris 135 kr. inkl. et glas.

The Square i et kunstnerisk lys af Sam Jedig
I filmen The Square spiller moderne kunst, i særdeleshed konceptkunst, en central rolle, og det er den rolle mit oplæg vil dreje sig om. Et eksempel er filmens titel: ’The Square’. Her henvises til er et kunstværk, en fysisk plads som metaforisk skal skabe gensidig tillid, omsorg og ligeværd mellem mennesker. Det er præcis hvad Christian, filmens hovedperson og museets kurator, kæmper med. Samtidig kan ønsket om ’tillid og omsorg’ ses som en ironisk kommentar til den distance der er mellem de fleste af filmens personer. Filmens handling svinger mellem satire og dyb alvor, og kunstværkerne flettes perfekt ind i dette spind. Værket ’The Square’ er i lighed med filmens øvrige værker, inspireret af kunstværker vi kender fra national og international kunst. I min præsentation vil jeg komme ind på hvilke inspirationskilder filmen trækker på og hvad konceptkunsten vil os. Her er fx de nærmest kliniske stenbunker, museet udstiller og den rædselsvækkende performance af ’abemanden’, som ses på filmplakaten. I forlængelse af præsentationen og filmen vil jeg invitere til en drøftelse af hvordan kunstværkerne spiller sammen med filmens handling og tematik.

Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.
Hvis du køber Bif Menu ( se alt om Bif Menu på hjemmesiden ), sammen med billetten, til forestillingen, serveres denne før arrangementet.

Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.
”The Square” vandt Den gyldne palme i Cannes og er skrevet og instrueret af Ruben Östlund (Force Majeure), der igen holder et troldspejl op for den skandinaviske velmenende velfærdsborger og viser med skarp satire, hvor svært det kan være at efterleve egne idealer.
Kilde: Scanbox

Længde: 2:22
Instruktør: Ruben Östlund
Skuespillere: Claes Bang, Dominic West, Elisabeth Moss
Censur: Tilladt for børn over 15 år

Ud og stjæle heste - Særarrangement

Plakat for filmen Ud og stjæle heste - Særarrangement

Onsdag d. 09.10.2019

I samarbejde med Lejre Bibliotek og Arkiv
Film og Foredrag
”Ud og stjæle heste”
Baseret på ”Verdens bedste bog” - den prisbelønnede norske forfatter Per Pettersons bestseller.
Biblioteksleder i Lejre Lunde Ljungberg indleder om forfatterskabet.
Onsdag 9/10 kl. 19.00. Pris 110 inkl. et glas vin.

Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.
Hvis du køber Bif Menu ( se alt om Bif Menu på hjemmesiden ), sammen med billetten, til forestillingen, serveres denne før arrangementet.

Per Pettersons bestseller ’Ud og stjæle heste' er fortalt i erindringsglimt og kan være svær at genfortælle, men Hans-Petter Moland får på forundelig vis handlingstrådene til at samle sig. Filmens hovedperson Trond (Stellan Skarsgård) sidder i en hytte langt oppe i Norge og glæder sig nytårsaften, som han skal fejre helt alene. Men så støder han på en nabo, som viser sig at være en mand, han kendte 50 år tilbage. Det var den sommer, hvor Tronds far forberedte sit helt store svigt - og Trond duftede til den kvinde (Danica Curcic), han allerhelst ville være sammen med, men som desværre også var den samme, som faderen ønskede at dele sit liv med.
Kilde: Camera Film

Længde: 2:00
Instruktør: Hans Petter Moland
Skuespillere: Stellan Skarsgård, Danica Curcic, Tobias Santelmann, Jon Ranes
Censur: