Onsdag d. 24.04.2019

Cold Case Hammarskjöld - Særarrangement

Plakat for filmen Cold Case Hammarskjöld - Særarrangement

Mads Brüggers nye, roste dokumentar om forsøg på opklaringen af den mystiske flyulykke, der i 1961 medførte FN generalsekretær Dag Hammarskjölds død.
Publikumsprisen på Sundance festival USA.
Inden filmen fortæller lektor, historiker Klaas Dykmann, RUC om den historiske og verdenspolitiske baggrund og om bestræbelserne for afkoloniseringen af Afrika og FN's rolle heri.

Onsdag 24. april kl. 19.00.
Pris 125 kr. inkl. et glas vin før eller efter filmen.


Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.
Hvis du køber Bif Menu ( se alt om Bif Menu på hjemmesiden ), sammen med billetten, til forestillingen, serveres denne før arrangementet.

Mads Brüggers seneste film har allerede trukket overskrifter inden verdenspremieren på Sundance. Af gode grunde, for det er både sensationelt og eksplosivt, hvad instruktøren – iklædt hvidt tøj, tropehjelm og signatur-ringen med Fantomet – får afdækket i ’Cold Case Hammerskjöld’. FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld døde i 1961 ved en mystisk flyulykke i Ndola i Nordrhodesia (det nuværende Zambia). Omstændighederne omkring ulykken er fortsat uklare, og med hovedet rumsterende af konspirationsteorier begiver Mads Brügger og amatørforskeren Göran Björkdahl sig ud for at finde sandheden om ulykken – friskt flirtende med billedet af sig selv som koloniale mænd, der mansplainer det afrikanske kontinent. Efterhånden som efterforskningen skrider frem, krakelerer klovnemasken. Det er ikke småting, der kommer for en dag, og man tror instruktøren, når han siger, at filmen potentielt kan få låget til at ryge af gryden i Sydafrika.
Kilde: Camerafilm

Længde: 2:08
Instruktør: Mads Brügger
Censur: